Menu
EUR
Woontrends Winter 2020 Landelijk wonen - Duurzaamheid

Woontrends Winter 2020 Landelijk wonen - Duurzaamheid

Door: Rachel Reacties: 0

Trend nr. 1: Stoere materialen en warme kleuren

In de interieurs die we opleveren gebruiken we nog altijd vaak de kalkverf van Carte Colori. De kalkverf is milieuvriendelijk en het product ademt. Dit najaar zien we vooral veel donker bruintinten en grijstinten. Ook de kleur donker groen is helemaal in. 

Absolute must-haves qua combinaties zijn gekleurd glas, goud kleurige accenten, velours stoffen en natuursteen zoals marmer of Belgisch hardsteen. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer: een velours bed zoals het Darlton ledikant in combinatie met een donkere wand, en om alles compleet te maken een kroonluchter en 2 luxe nachtlampen. Om de vloer aan te passen aan de rest van de sfeer helpt een vloerkleed vaak ook. 

Dit seizoen zie je in veel winkels meubels van rotan items, salontafels met een houten blad in combinatie met een stoer ijzeren onderstel en de wandrekken zijn ook weer helemaal terug van weggeweest. 

 

Trend nr.2: Wabi Sabi - Het mooie van imperfect

Als je het ons vraagt dan zal Wabi Sabi een trend zijn die we in alle seizoenen terug gaan zien. Wabi Sabi is een stijl die we al naleveren sinds de oprichting van Rene Houtman Interieurs. Werken met oud hout, of dit nou eiken, grenen, vuren of teak is, is wat we het liefst doen. 

Bij Wabi Sabi staat alles in het teken van eerlijke materialen, echt, puur en eerlijk. Denk bijvoorbeeld aan een stuk hout wat je over heeft nadat je zelf een tafeltje voor in de tuin heeft gemaakt, gooi het niet weg maar laat het hout buiten leven, bekijk het na een maand weer en zie hoe de natuur zijn werk heeft gedaan. In de komende jaren zullen we met zijn allen ons best moeten doen om de natuur een handje te helpen, dit doen we graag door oude materialen opnieuw te gebruiken. 

Heb je al authentieke items in huis maar ben je nog niet helemaal tevreden over de resultaten? Maak foto's van de woonruimte waar het om gaat en stap eens binnen bij een tuincentrum, de Wabi Sabi stijl maak je helemaal compleet met planten en bloemen. Planten en bloemen behoren inmiddels tot de meest populaire woonaccessoires om zo de natuur van buiten naar binnen te halen. 

 

Trend nr.3: Een insta-proof interieur waar je trots op mag zijn!

Een interieur uit een woonblad, probeer het maar is waar te maken. De kunst van het stylen van je interieur zit hem in de kleine dingen. Elk interieur is anders en je moet doen waar jij je goed bij voelt. Doe wat in je op komt en wat voor jou een goed idee lijkt, zo ontstaan tevens ook nieuwe trends. Wil jij oud houten kandelaars combineren met een kroonluchter en een velvet stoel? Koop het, zet het bij elkaar en ga op je gevoel af. Is het vervolgens toch niet helemaal zoals je het je het voorgesteld? Dan retourneer je gewoon je aangeschafte artikel(en). 

Meestal is het beeld wat het eerst in je op komt iets wat je ook echt wil zien in je interieur, schrijf deze ideeën op en ga gericht op zoek, zo zal je zien dat je uiteindelijk gaat vinden wat je zocht en kan je met trots jou ideeën laten zien aan de rest van de wereld. 

 

 

Kies uw taal
Kies uw valuta
€

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €1,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »