Menu
EUR
Wabi-Sabi - Wonen

Wabi-Sabi - Wonen

Wat is Wabi Sabi precies?

Een voorbeeld: Ben je gek op herfst, wanneer de bladeren verkleuren in rood, geel of bruin? Dan ben je een echte Wabi Sabi liefhebber! De zomer daarentegen is juist niet Wabi Sabi. Verkies je liever een modern en strak meubel boven de oude vaas van je grootmoeder? Dan ben je dus geen Wabi Sabi fan! Is je keuken strak met een modern blad, hoogglans deurtjes en staat er geen enkel sfeervol accessoire op? Helaas, je stelt de Wabi Sabi liefhebbers teleur. 

Wabi Sabi staat voor het kleine, vergankelijke en het verborgene. Back to nature! Wabi Sabi laat je de schoonheid zien van het vergankelijke en onvolmaakte. Het gaat om het waarderen van het moment waardoor je als vanzelf in het moment gaat leven. Denk aan het moment dat je ziet dat iemand iets breekbaars uit de handen laat glijden en je door het moment wordt gegrepen. Vaak gaat dit in combinatie met een ondeugende lach. Kan hij/zij het kopje nog vangen of zal het in scherven neervallen? Deze gedachten gaan in luttele seconden door je heen. En... jawel... het valt in scherven neer. Jullie kijken elkaar aan en schieten allebei in de lach. Dit is waar Wabi Sabi voor staat, geniet van de kleine dingen in het leven. 

We zijn tegenwoordig allemaal druk door onze afspraken en deadlines. We zoeken naar een juiste balans tussen werk en privé. Als we willen presteren dan moeten we hard werken. Maar probeer tussen het werk door eens in de tuin te gaan zitten met een glas thee en geniet van de schoonheid van de natuur. De vlinders die door de tuin vliegen, de prachtige boomschors van de boom in de tuin, of van de planten die door het jaar heen altijd veranderen. Ook dat is Wabi Sabi! Het gaat erom dat je niet ver hoeft te reizen om schoonheid te vinden in het eenvoudige en onvolmaakte. Wabi Sabi momenten ontroeren ons door hun directe aanwezigheid in het hier en nu. Ze dragen geen kwaliteitskenmerken en steken niet overal bovenuit. Ze zijn niet Wabi Sabi gemaakt, maar zo geworden. 

Materiële kenmerken Wabi Sabi:

Wabi Sabi voorwerpen bevatten vaak sporen van natuurlijke processen. De invloed van de regen, de zon, kou, bevriezing, krasjes en deukjes. Verder zijn ze gemaakt van natuurlijke materialen en rijk in textuur. Meestal hebben ze onregelmatige vormen en worden ze gekenmerkt door subtiliteit en eenvoud. 

Wabi Sabi bij Rene Houtman:

Een Wabi Sabi interieur draait om minimalisme en focust zich op de mensen die in de ruimte wonen. Wij worden rustig van natuurlijke materialen. Een oud eikenhouten keuken die volledig met de hand gemaakt wordt, waar vind je dat nog? Bij Rene Houtman. Met de grootste liefde voor de natuurlijke materialen die we kunnen hergebruiken gaan we opzoek, speciaal voor onze klant. De klant geeft aan gebinten in de keuken of woonkamer te willen? Dan gaan we niet voor nieuw. We gaan voor gebinten die uit een eeuwenoude boerderij komen zodat je kan zien dat het hout geleefd heeft. Denk aan wat het hout heeft meegemaakt en heeft gezien door de jaren heen. U als klant wil een vloer die past in een landelijk interieur? Dan gaan wij voor Castle Stones, de vloer van handgemaakte stenen die wordt vervaardigd op een zeer innovatieve wijze. De oude stenen worden geperst, opnieuw gevormd en krijgen het oergestalte en de uitstraling terug. U wilt een aanrechtblad van hardsteen of een sidetable met een hardstenen blad? Dan gaan wij voor Belgisch hardsteen. Belgisch hardsteen is een kalksteensoort dat voor meer dan 95% uit kalk bestaat. Dit houdt in dat het een harde steen is maar wel gevoelig voor krasjes en zuren (Wabi Sabi). Wat ook Wabi Sabi is aan hardsteen is het bewijs dat het duizenden jaren oud is. In het Belgisch hardsteen zitten namelijk fossielen verwerkt. Ieder Belgisch hardstenen blad is uniek en prachtig om te zien!

Wij van Rene Houtman gaan voor een interieur dat is gevormd door natuurlijke processen. - Wabi Sabi

 

      

Kies uw taal
Kies uw valuta
€

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €1,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »