Menu
EUR
Landelijke slaapkamer: Ideeën & Inspiratie

Landelijke slaapkamer: Ideeën & Inspiratie

Door: Maureen Reacties: 0

De landelijke stijl is een steeds populairder wordende stijl. Het kenmerkt zich door neutrale warme kleuren en natuurlijke materialen. Maar hoe voer je deze stijl door in jouw slaapkamer? Welke dingen kunnen echt niet ontbreken en welke kleuren gebruik je? In deze blog lees je tips en inspiratie om jouw slaapkamer om te toveren tot een landelijk geheel!

 

De basis van een landelijke slaapkamer

We beginnen bij de basis van de slaapkamer. Als de basis goed is, ben je al goed op weg. De landelijke stijl kenmerkt zich door warme kleuren en natuurlijke materialen. Denk voor de muren dan ook aan beige, (licht)grijs, taupe of bruin voor een warme uitstraling. Wil je een iets frissere look, kies dan voor lichtere kleuren. Door middel van krijtverf  of kalkverf  krijg je een leuk speels effect op de muren. Een goed merk wat hierbij past is bijvoorbeeld Carte Colori. Voor de vloeren kun je kiezen voor een houten vloer voor een natuurlijke warme look, maar ook een gietvloer zal zeker niet misstaan in de slaapkamer. Probeer wel de balans te houden tussen de basis en de meubels, een lichtere muur en vloer komt dan juist mooi uit met wat donkerdere meubels en andersom.

 

Meubels

Natuurlijk kan een goed bed in de slaapkamer niet ontbreken, dat is immers de eye-catcher van de kamer en in deze kamer kom je heerlijk tot rust. Een landelijke kamer kenmerkt zich door een groot bed. Een groot bed straalt namelijk comfort uit. Een bed met een mooi gecapitonneerd hoofdbord  is hier een goed voorbeeld van. Je kunt ook een boxspring  nemen met een houten hoofdbord. Wees hier creatief in. Ook het bed neem je in een rustige warme kleur zodat het goed aansluit op het geheel. 

Daarnaast heb je voor de opbergruimte natuurlijk nachtkastjes  nodig. Hier kun je kiezen voor mooie houten nachtkastjes, maar ook een wijntafeltje  of stoffen kubus  zou hier heel goed passen. Doordat je hier kiest voor houten materialen, straal je die landelijke uitstraling nog meer uit. Als je nog meer opbergruimte nodig bent, kun je ook kiezen voor een (kleren)kast  in de slaapkamer. Deze zou je ook in hetzelfde hout als de nachtkastjes kunnen nemen voor een meer aansluitend geheel. Mocht je meerdere houten meubels hebben, let er dan op dat het dezelfde houtsoort en kleur betreft zodat het goed bij elkaar past en oogt.

 

 

Accessoires

Nu je de basis hebt gelegd en de meubels hebt geplaatst kunnen accessoires natuurlijk niet ontbreken! Accessoires geven immers sfeer aan een ruimte, maar blijf hierin wel genuanceerd zodat het een overzichtelijk en rustig geheel blijft. Je kunt bijvoorbeeld je bed opmaken met een grote sprei  en veel (sier)kussens  voor een comfy look. Je kunt om het af te maken ook een bedbankje  achter je bed plaatsen. Dit kan in hout zijn, maar ook in dezelfde stof en uitvoering als het bed. Over het bankje kun je een vachtje  heen leggen of stylen met andere items. Je kunt ook kiezen om een lekker vloerkleed  op de grond te leggen. Mocht je nog kleding kwijt willen, zou een kledingrek  ook goed staan in de slaapkamer. Accessoires aan de muur kunnen ook niet ontbreken. Een wandrek, wanddoek  of een mooie krans  zal het echt afmaken.

 

  

 

Raambekleding

In de slaapkamer heb je natuurlijk ook raambekleding nodig. Je kunt voor een wat vollere speelse uitstraling gaan met mooie lange linnen gordijnen die over de vloer hangen met eventueel inbetweens er achter. Maar ook vouwgordijnen zijn graag geziene gordijnen in de landelijke inrichting. Evenals (zwarte) jaloezieën. Hierin zijn natuurlijk veel mogelijkheden maar houdt dan wel weer rekening met de neutrale kleuren.

 

Verlichting

Ook niet geheel onbelangrijk is de verlichting in de slaapkamer. De juiste verlichting geeft een goede warme sfeer. Kies hier bijvoorbeeld voor een grote mooie kroonluchter  boven het bed. Voor op het nachtkastje  of het wijntafeltje  zal een kruik-  of balusterlamp  niet misstaan. Je zou ook kunnen kiezen voor een grote vloerlamp.

 

 

 

We hopen dat je na het lezen van deze inspiratie zelf aan de slag kunt om jouw slaapkamer om te toveren tot een landelijk geheel! 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €1,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »