Menu
EUR
Landelijk Wonen | Winter | Maak je huis knus & gezellig

Landelijk Wonen | Winter | Maak je huis knus & gezellig

Door: Maureen Reacties: 0

Er zijn verschillende elementen in je huis waar je aan kunt denken om zo je huis om te toveren tot een warm, knus en gezellig onderkomen voor de koude dagen. Lees hieronder hoe je dit kunt doen!

Verlichting geeft sfeer

Sfeervolle verlichting kan in deze tijd van het jaar natuurlijk niet ontbreken. Het creëert extra sfeer en gezelligheid en bovendien zorgen de kaarsjes voor extra warmte. Helemaal fijn in deze tijd. Ga lekker aan de slag met windlichten met waxinelichtjes of een glashaak er in en decoreer ze op een mooie schaal op de tafel of salontafel. Je kunt hier allerlei dingen aan toevoegen. Denk aan nobilis takjes, dennenappels, ornamentjes of een shabby doek. Zo krijg je al gauw een gezellig aangezicht!

Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken, zijn mooie kandelaren en oude poeren/ornamenten. Je kunt combineren met verschillende groottes van kandelaren om zo een speels effect te krijgen. Zet er een lange kaars in, of een klein waxinelichtje en je bent al goed op weg. De poeren kun je op de schouw zetten of op een kast of vensterbank.

Wij bij Houtman hebben een ruime collectie een windlichten, vazen en kandelaren. Daarnaast hebben wij in onze collectie ook veel andere mooie verlichting. Neem eens een kijkje op onze site voor de sfeervolste hang- en tafellampen en kroonluchters.

Aankleding

De aankleding in je huis kan ook een groot verschil maken. In deze tijd kruipen we natuurlijk graag onder een dekentje op de bank. Deze kun je na gebruik ook mooi draperen over de bank, dan hebben ze ook nog een decoratieve functie! Daarnaast kun je gebruik maken van veel kussentjes op de bank, zodat je er lekker in weg kunt kruipen. Dit staat bovendien ook gezellig. Voor op de vloer zou je kunnen denken aan een mooi vloerkleed of een vachtje (voor de open haard). Lekker warm voor aan je voeten! Voor aan de muur kan je bijvoorbeeld aan een mooie wolhanger denken, zo creeer je een warm gevoel. Bovendien zijn kalkdoeken en wolhangers een trend!

De landelijke stijl kenmerkt zich door natuurlijke tinten. Kleurgebruik is een persoonlijk keuze, maar qua kleurgebruik voor de winter zou je kunnen kiezen voor rustige natuurlijke tinten met hier en daar een kleurrijke touch. Denk aan een bordeaux gekleurd kussentje of een kaarsje. Je kunt rondom de feestdagen ook hier en daar decoreren met kerst ornamenten of ballen.

 

   

 

Groen in huis

Ook doet groen in huis het erg goed in de winter. Zo haal je buiten toch nog een beetje binnen. Hang bijvoorbeeld een mooie groentoef aan je kast- of voordeur. Je kunt aan de groentoef ook nog mooie bellen toevoegen voor rondom de feestdagen. Je kunt ook voor een krans gaan van bijvoorbeeld asparagus of wilde tijm. Rozenbottel takjes of gedroogde statice is ook leuk om mee te decoreren. Kortom, heel veel keus.

Open haard

Hoe heerlijk is het als je beschikt over een open haard? Een lekker vachtje op de grond en blokken hout op het vuur. Het echte winter gevoel. Bij Rene Houtman hebben wij ook geschikte manden om het haardhout op te bergen. Praktisch, maar ook nog eens sfeervol! Je kunt ook weer dingetjes kwijt op je schouw, kaarsen standaarden, kalligrafeerkwasten etc.

 

Gezelligheid met de feestdagen

De feestdagen staan natuurlijk om de deur en dat staat in het teken van gezellig samen zijn met familie en geliefden. Hoe leuk is het dan als je samen kunt tafelen aan een mooi gedekte (kerst)tafel. Dek je tafel met mooie tafellopers. Dek verschillende groottes borden op elkaar op voor een leuk effect en voor elke gang natuurlijk. Je kunt voor je bestek ook mooie bestekzakjes gebruiken. Gebruik hier en daar stukjes groen over de tafel en zet veel kaarsjes neer voor de sfeer. Dat wordt genieten! 

We hopen dat jij na dit artikel inspiratie hebt opgedaan en zo jouw huis om kunt toveren tot een knus en gezellig (winter)interieur! 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €1,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »