Menu
EUR
Landelijk Wonen | Haal de herfst in huis!

Landelijk Wonen | Haal de herfst in huis!

Door: Joëlle Reacties: 0

De zomer is bijna voorbij en de herfst komt er weer aan. Tijd dus om je landelijke interieur klaar te maken voor de herfst! Herfst betekend gezelligheid, warmte en sfeer. Dit artikel zit vol herfstinspiratie, dus lees gauw verder en creëer deze heerlijke gezellig en warme sfeer in jouw landelijke interieur. 

Haal de herfst in huis!

Het is weer tijd om je huis aan te kleden voor de herfst. Het wordt steeds sneller donker, bomen veranderen van kleur en de temperatuur daalt. Als er één seizoen is dat bruist van kleur en leven is het wel de herfst. De geur van vochtige grond, de herfstige kou, bulten bladeren en intense kleuren. Tijd om de zomerse kleuren weg te halen en de warme, sfeervolle kleuren en decoraties in huis te halen. In dit artikel vind je veel inspiratie en tips om jouw huis in de herfstsferen om te toveren.

Inspirerende Musthaves

  • Planten, het liefst met grote groene of rode bladeren 
  • Takken, houten elementen en andere items uit de natuur zoals dennenappels en kastanjes
  • Warme dekentjes voor op de bank om lekker onder te kruipen met een grote kop warme chocolademelk, voor een heerlijk avondje netflixen.
  • Veel kussentjes met verschillende patronen en kleuren om lekker tegen aan te kruipen.
  • Kaarsen, windlichten en kandelaars voor de perfecte hoeveelheid licht en het creëeren van een gezellige sfeer.
  • Een mooi warm vloerkleed of vacht, zo creëer je warmte in je interieur.
  • Een poef of zitkussen voor op de grond, lekker dichtbij het kaarslicht of de haard!

Herfstkleuren

Haal de herfstkleuren in huis! Ga naar buiten en doe inspiratie op voor je interieur. Geel, oranje, bruin, rood, koper en goud zijn de perfecte kleuren voor een herfstig interieur. Laat deze kleuren terug komen in je woonaccessoires en je brengt op een hele simpele manier al een herfstige touch aan je interieur. Ben je nou niet zo fan van een herfstig kleurenpalet? Ook zonder geel, oranje en rood te gebruiken kun je het herfstgevoel in huis halen. Gebruik dan natuurlijke tinten zoals wit, bruin en groen.

Kussens en kleedjes

Hoe fijn is het om 's avonds op de bank te kruipen met een kop warme chocolade melk en een heerlijk kleedje. Kussens en kleedjes houden je niet alleen letterlijk warm, maar zorgen ook voor een warme, knusse en gezellige sfeer in je huis. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stoffen en passen bij elke inrichting. Tevens zijn mooie vachten een echte sfeermaker in jouw herfst interieur. Evenals decoratie kransen en manden

Sfeervolle verlichting

Een herfst-proof interieur kan natuurlijk niet zonder sfeervolle verlichting. Door de donkere dagen is verlichting niet alleen aantrekkelijk maar ook zeer functioneel. Kies voor warme verlichting met bijvoorbeeld een dimmer. Met een vloerlamp of een tafellamp creëer je extra sfeer op de juiste plaatsen. Maar ook kaarsen mogen absoluut niet ontbreken in een herfst-proof interieur. Zet mooie kandelaren, windlichten of kaarsenhoudertjes neer. Zelfs als de kaarsjes niet aan zijn geeft dit al een gezellig uitstraling aan je interieur. Kaarsen zijn warm, sfeervol en bovenal ziet het er gezellig uit. Een must dus om je huis herfst-proof te maken! 

Materialen combineren

De herfst is perfect om te spelen met verschillende materialen. Een vloerkleed van wol, zelf gehaakte kussentjes, een plant in een rieten bak, een houten dressoir, noem maar op. Door te spelen met deze materialen zorg je voor een leuk contrast en een gezellige sfeer. Natuurlijke materialen zorgen namelijk voor deze warme en gezellige sfeer. Zet een mooie (schommel) stoel bij de haard, pak een dekentje en een grote kop warme chocolade melk en geniet van de herfst sfeer in je huis! 

DIY Herfstversieringen

Wist je dat je voor een heleboel herfstdecoratie niet eens naar de winkel hoeft of veel geld hoeft uit te geven? Ga een wandeling maken in het bos en verzamel daar mooi gekleurde bladeren, takken, eikels, kastanjes en dennenappels. Vul vazen of schalen met je aanwinsten en wikkel er een lichtsnoer doorheen.

Steek je handen uit de mouwen voor een leuk DIY project! Maak bijvoorbeeld een krans met de bladeren, dennenappels, eikels en kastanjes die je hebt verzameld. Of maak slingers van de bladeren die je gevonden hebt. Ga samen met je kinderen aan de slag! Laat ze je meehelpen of hun eigen project maken zoals kaarsenhoudertjes met bladeren erop, of leuke figuurtjes van kastanjes en eikels.

Herfstdecoratie op tafel

Heb je toevallig een etentje bij jou thuis op de planning staan? Dan kun je de eetkamer en keuken een knusse herfst twist geven. Dit is vooral heel tof bij een landelijk interieur! Zet de tafel bijvoorbeeld vol met pompoenen of presenteer je zelfgemaakte herfstachtige DIY projecten. Kleed de tafel verder leuk aan met bijvoorbeeld mooie placemats, een prachtig servies en zet leuke kaarsjes op tafel. Zo kunnen jullie heerlijk met z'n allen genieten van een ontbijt, lunch of diner in de gezellige herfstsferen. 

De herfst staat om de hoek dus shop nu gauw jouw herfst producten en geniet van de herfstachtige sferen in en rondom je huis! 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €1,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »