Altijd gratis bezorging in Nederland & België
Totaaladres voor landelijk wonen
Showroom Vr&Za 09-16 uur, webshop 24/7
Inloggen0
Inloggen0
Altijd gratis bezorging in Nederland & België
Totaaladres voor landelijk wonen
Showroom Vr&Za 09-16 uur, webshop 24/7

Door Rosalie, 25 februari 2022

De Gruttersbak en -kast

De gruttersbak en kast

Een landelijk interieur zit vol met kleine decoratiestukken. Eén van deze stukken is de gruttersbak. In dit artikel gaan wij u haarfijn uitleggen wat een gruttersbak precies is en hoe je deze het best kunt gebruiken in uw landelijke interieur. Hierdoor kunt u uw landelijke interieur nét iets landelijker maken.

Wat is een gruttersbak?

Een gruttersbak is een houten bak waar je verschillende kleine spullen in kunt leggen. Deze bakken hebben nooit een heel groot formaat. Hierdoor zijn ze uitstekend om in een hoekje van een keuken neer te zetten of op te hangen. Gruttersbakken zijn in verschillende vormen te verkrijgen. De ene heeft lades en de andere heeft bakjes & plankjes. Is een gruttersbak iets te klein? Dan kan je misschien gaan kijken naar een grutterskast.

Wat is een grutterskast?

Als een gruttersbak te klein is, dan kan je kijken naar een grutterskast. Vroeger vond je deze kast alleen bij de kruidenier, maar tegenwoordig zie je hem steeds vaker in een landelijk interieur. De kast is vaak opgedeeld in 3 delen. Het bovenste deel bestaat uit een vitrinekast. Hier kan je bijvoorbeeld servies in zetten. Het midden van de kast heeft schappen die afgesloten kunnen worden. Dit middenstuk is voorzien van kenmerkende glazen kleppen. Tot slot bestaat de onderkast nog uit deuren of lades. Als je gaat voor een grutterskast, dan haalt u naast een pronkstuk voor uw interieur, ook nog eens veel extra ruimte in huis.

Waar gebruik je een gruttersbak voor?

Vroeger werd een gruttersbak vooral gebruikt door de kruidenier. Hier bewaarde hij dan verschillende kruiden in. Tegenwoordig zie je gruttersbakken steeds vaker terugkomen in een landelijk interieur. Hier kun je kleine accessoires in kwijt, zoals tijdschriften, vaasjes of kommetjes. De bak is vooral bedoeld voor decoratie, maar doordat je er ook spullen in kwijt kunt is hij ook handig voor opbergruimte.

Waar zet je een gruttersbak neer?

Tegenwoordig vind je gruttersbakken steeds vaker terug in een landelijk interieur. Deze kunnen overal in een woning staan, maar je vind ze vaak terug in een keuken. Hier kunnen bijvoorbeeld potjes suiker of snijplanken in staan. De gruttersbak kan mooi in een hoekje staan, maar het is ook zeker mogelijk om het op te hangen aan de muur.

Verschillende soorten gruttersbakken

In ons assortiment vindt je gruttersbakken in verschillende soorten en maten. Je kunt ze vinden met lades, met bakjes en met plateautjes. Ook zijn ze te verkrijgen met bijvoorbeeld kartelranden. De meeste gruttersbakken hebben zeer unieke vormen, ideaal dus voor een landelijk interieur!

Hoe gebruik je een gruttersbak voor een landelijke stijl?

Op onze site staan veel foto’s van gruttersbakken. Hier kan je veel inspiratie uit halen. Denk bijvoorbeeld aan snijplanken of kaarsen in de gruttersbak te plaatsen. Zoals eerder benoemd vindt je de gruttersbak vaak terug in de keuken. Hierdoor is de bak ook handig om fruit in kwijt te kunnen. Verder is het ook erg mooi om de omgeving rond de bak te versieren met bijvoorbeeld een houten kandelaar.

Al met al is een gruttersbak een uitstekende toevoeging voor een landelijk interieur. Doe inspiratie op en maak van uw gruttersbak een heus kunstwerk!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »